a nem többségi vélemény

Másképp látom!

2015/01/24. - írta: Portal[x]Mind

A közbeszéd és a sajtó tele van előre megrágott magyarázatokkal. Ráadásul mintha ránk akarnák kényszeríteni, hogy a "valakik" által legyártott táborok egyikébe tartozzunk.

Már iskolás koromban is zavart ez. Azért, mert Ferit úgy nevezték, hogy "dobberman", akkor most én is csak így szólíthatom? Ki találta ki? Miért?

Akkor nem tudtam miért kovalens kötés az a kötés, de kb. másfél évtized után újra kémiáznom kellett és megértettem a szó jelentését! Na, de mert nem tudtam hülye is voltam?

Ma sokunkat azért nem értékelnek sokra, mert másképp gondolkodunk.

Hadd írjak még példát erre: homofób vagy homofil vagy? jobb vagy baloldali? vannak földönkívüliek vagy nincsenek? Ezek mind olyan kérdések, amikre az emberek többsége egy döntést hoz. Általában nem is a maga által végigvizsgáltat, hanem vagy a hatásnak megfelelőt (ahogy hat rá pl. a média), vagy az ellenhatásnak megfelelőt (pl. csak azt hallani, hogy globális felmelegedés van, hát csakazértsem!).

Nem gondolom, hogy minden esetben igazam van, de itt az idő, hogy gondolatforradalmat indítsak. Vajon hányan vannak olyanok, akik nem fáradtak még bele, hogy egyik falka védelmét sem élvezik...

Címkék: vélemény
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromszem.blog.hu/api/trackback/id/tr687104569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása