a nem többségi vélemény

Csajozzunk vagy udvaroljunk?

2015/01/25. - írta: Portal[x]Mind

Az interneten egyre több kritika fogalmazódik meg a csajozós kezdeményezésekkel kapcsolatban. (pl. itt.) Ha valaki nem ismerné ezeket a PUA (Pick Up Artist: felszedő művész) oldalakat röviden elég ha a következőket tudja. Van egy magát randigurunak és/vagy PUA-nak tartott vezető, aki a csajozásban járatlan, bénázó fiúknak, sőt, a rendszerből adódóan inkább 30 felettieknek segít becsajozni, sőt alfahímmé válni.

A kritikák jogosak. Az egész pszichológiai játszmákra épül, vagyis módszerekre, amelyek nem az őszinteségre építenek, hanem módszerekre, amelyek akkor is működnek, ha úgy éreznénk ellene mond annak, amit ösztönösen, vagy akár tudatosan is tennénk.

Másfelől, nem vagyok elutasító minden tekintetben. Még talán van benne némi igazság is, hogy ezek a módszerek nem örök érvényűek, hanem csak segítenek abban, hogy fejlődj és alakulj, aztán nem magadra kényszerített, de működő eszközök lesznek ezek, hanem te alakulsz át. Elvileg magabiztos férfivé. Elvileg.

Probléma, ha valaki megakad azon a szinten, hogy a cél tehát, hogy meg sem álljunk és csajozzunk, mert attól vagyok sikeres, hogy minél több csajt megszerzek. Obszcénul szándékosan nem fogalmazom meg az előző mondatot. Ha valaki megtalálja ugyanis azt, aki neki való (és remélhetőleg fordítva is), akkor ezzel le kell álljon. Le tud? Ez maradjon nyitott kérdés.

Másik pozitívum: a nőknek például lehetőség ez. Nemcsak azért, mert így látják majd, hogy mikor jönnek a férfiak játszmákkal, az őszinte valójuk helyett. Kifejezetten humoros, amikor a PUA-s videókon nők is részt vesznek. Szerintem olyan lesznek mint a pszichológusok, mindenhol játszmás férfiakat fognak látni, még ott is, ahol nincsenek. Nem szerencsés ez sem.

A legfontosabban el ne felejtsem: a nők magukba nézhetnek. Láthatják, hogy milyen sok mindenben mások által programozottak, számos dologban automatizáltak (félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy a férfiak nem.). Ha nem így lenne, az általános női puaanatómia nem működne. Valójában pont ez az a pont, ahol ezek a rendszerek olyanoknak is segítenek, akik nem alfahímekké és nőcsábászokká akarnak válni, csak eszközt keresnek arra, hogy a nők irreális elvárás falai mögé jussanak.


Sok nő egyszerűen azért passzol egy kapcsolatot (már a lehetőségét is), mert nem fér bele a pasi (amúgy férfiként nem igazolható) elvárásaiba. Ilyenek például, hogy van-e motorja, milyen a cipője, stb. (erről írtam egy korábbi posztban.) Sok nő levetkőzi ezt a 30-as éveinek végére, talán nem véletlen, hogy sok válás is van akkor, illetve “megváltozik az ízlésük”.


Azt látom, hogy a legnépszerűbb csajozós oldalak, főleg amelyik kinövi magát, lassan átmegy inkább önismeret-önfejlesztőbe, ami megint csak mutat valamit. Mutatja, hogy a férfiakból mi hiányzik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromszem.blog.hu/api/trackback/id/tr77106751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása